Nordsøen Oceanarium

Nordeuropas største akvarium, Nordsøen Oceanarium, ligger i Hirtshals, og indbyder til sjove og lærerige oplevelser ved at have fokus på livet i Nordsøen. Her er intet mindre end 10.000 m2 indendørs, 5000m2 udendørs, 75 akvarier og mere end 7.000 fisk og andre havdyr, hvilket giver en hel dags oplevelser i det våde element. 

Nordsøen Oceanariums hovedattraktion er "Oceanariet", som er et kæmpe akvarium med 4,5 mio. liter vand. Også sælerne er meget populære, og du kan se dem helt tæt på gennem de store vinduespartier i "sæl-tunnelen". 

Desuden er der et stort udendørsområde, hvor I finder legepladser samt krabbefiskeri, ravjagt og meget andet. Hver sæson byder akvariet som regel på et nyt og lærerigt tema, som I kan dykke ned i og udforske sammen med børnene.

Det oprindelige museum er fra 1984, og "Oceanariet kom til i 1998, men allerede i 2003 opstod der er stor brand, som ødelagde hele den nye bygning samt store akvarium og dyrelivet deri. Det hele blev efterfølgende genopbygget, og Nordsøen Oceanarium er i dag en moderne, velbesøgt attraktion.