Udlejning som feriehusejer

Ejer du et sommerhus kan der være gode penge i at leje det ud nogle uger om året. Hvor mange uger er du helt selv med til at bestemme. Det vigtigste er, at du vælger den rigtige samarbejdspartner hvis du ønsker professionel udlejning af dit sommerhus.

Generelt opleves der stor efterspørgsel på udlejning af sommerhuset på alle tidspunkter af året.

Der er altså rig mulighed for, at du vil kunne udleje dit sommerhus i løbet af hele året.

Der er en naturlig stor efterspørgsel af sommerhuse beliggende i naturområder og tæt på kystområderne, og yderligere er det et plus, hvis placeringen ligger i overskuelig kørselsafstand til byer og aktiviteter.

 

Vælg et bureau, der er der for dig

Vores idegrundlag bygger i høj grad på en udstrakt service over for både udlejere og lejere. Det er meget vigtigt for os, at vi har dig, som husejer, med hele vejen som en god samarbejdspartner. Kun ved godt og fornuftigt samarbejde, kan vi i fællesskab opnå en god og tilfredsstillende udlejning med glade feriegæster, som har lyst til at komme igen og igen.

Vi er med dig hele vejen i udlejningsprocessen, når det gælder markedsføringen af dit sommerhus, kontakten med dine gæster,

servicetjeks og slutrengøring og med de nødvendige papirarbejde. V·Kysten er altså din garant for, at udlejning af dit sommerhus bliver en god og positiv oplevelse for dig som udlejer.

Vi har her samlet nogle af de vigtigste punkter omkring udlejning af sommerhus gennem V·Kysten så du hurtigt kan danne dig et overblik:

Det økonomiske:

Hvor meget kan jeg tjene på udlejning af mit feriehus?

I stedte for at dit feriehus står tomt i mange uger om året, hvorfor så ikke i stedet udleje det? Det er bedre for huset, at det bliver brugt og derudover kan du tjene gode penge på lejeindtægterne.

Beløbet som du får for at udleje dit feriehus i eksempelvis en uge kan variere lige fra 1.000 kroner og op til 10.000 kroner afhængigt af nogle bestemte faktorer.

Disse faktorer vil blive skrevet ind i den formidlingsaftale, som vi udarbejder sammen. Typiske faktorer vil være beliggenhed, størrelse på huset, udstyr, kvalitet, årstid, tilladelser til husdyr, antal rådighedsuger osv. 

Fordelen for dig er, at vi tager udgangspunkt i netop DIT hus og laver en skræddersyet udlejningsaftale som du har det godt med.

Hvornår er indtjeningen skattepligtig?

Du skal betale skat af en del af dine indtægter, når du lejer dit feriehus ud. Her kan du vælge mellem et fast bundfradrag – (bedre kendt som 40 % reglen) – eller et regnskabsmæssigt fradrag. Du kan tjene op til 41.800,- skattefrit om året, hvis du udlejer dit feriehus igennem et udlejningsbureau.

Når du lejer ud gennem V∙Kysten indberetter vi lejeindtægten til SKAT. Det betyder, at du automatisk vil få et fast bundfradrag. Alt hvad du så skal gøre er at kontrollere, at tallene stemmer når din årsopgørelse fra SKAT er klar.

40 % fradraget dækker samtlige udgifter som er forbundet med udlejningen. Du skal stadig betale den fulde ejendomsværdiskat af feriehuset hele indkomståret – og der kan ikke fradrages ejendomsskatter ud over 40 % fradraget.

Vi tager gerne ud og vurderer dit hus og giver et uforpligtende forslag til priser på udlejning af netop dit feriehus.

Hvor meget betaler jeg i provision?

En af de største fordele ved at udleje dit feriehus gennem os er, at du kun betaler en lav provision.

Med i prisen ligger der såvel de praktiske forhold omkring udlejningen, kompetent og effektiv markedsføring på vores forskellige medier og kanaler – og ikke mindst gennem vores udenlandske agenter.

Udover dette stiller vi os selvfølgelig til rådighed for dig når du har behov for sparring og rådgivning.

Vi er med dig hele vejen som din personlige sparringspartner og rådgiver når det gælder udlejningen af dit feriehus. Du er altså i trygge hænder hele vejen.

 

Det praktiske:

Hvor meget kan jeg tjene på udlejningen af mitferiehus

Vi står gerne til rådighed for at formidle en aftale med Gouda forsikring så du kan føle dig i trygge hænder under hver udlejning. Som udgangspunkt skal du tegne en indboforsikring og feriehusforsikring.

Vi står naturligvis klar til at rådgive dig omkring de nødvendige og fordelagtige forsikringer når du står og skal udleje dit feriehus.