Udlejning som feriehusejer – alt, du skal vide

Har du et feriehus ved vestkysten, du overvejer at leje ud? Hos V∙Kysten er vi altid på udkig efter nye feriehuse, vi kan tilbyde vores mange ferietrængende gæster – og vi tager gerne en snak med dig om dine muligheder hos os. Men du bør vide, at vi ikke er helt som de andre. Vi tilbyder nemlig personlig feriehusudlejning – og det gælder både udlejere og lejere. 

Vi lægger os i selen for at sikre, at du er tryg hele vejen igennem. For os er det alfa og omega, at du er glad og tilfreds som feriehusejer. Og det gør vi altid dét ekstra for at sikre.

3 garantier, vi giver alle vores feriehusejere:

 1. Vi er der for dig igennem hele processen
  Vi er et mindre bureau, og det er et valg, vi selv har truffet. Det betyder nemlig, at vi har tid til dialog med dig som udlejer såvel som med potentielle lejere.
  Du vil opleve, at vi gør os umage hele vejen igennem – og vi tager hellere end gerne det ekstra skridt for at sikre os, at du er glad og tilfreds med vores samarbejde.
 2. Vi behandler dit hus, som var det vores eget
  At åbne sit feriehus for fremmede mennesker er og bliver grænseoverskridende – det kommer vi ikke uden om. Så når du lejer dit feriehus ud gennem os, er dit feriehus vores feriehus. Det betyder kort og godt, at vi behandler dit hus, som var det vores eget.
  Vi har stor respekt for både dig og dit sommerhus – det synes vi kun er på sin plads. 
 3. Du får personlig feriehusudlejning
  Når du samarbejder med os, bliver du mødt af mennesker, der er til stede. Mennesker, som ikke gemmer sig bag regler, systemer og computerskærme.
  I stedet tager vi os tid til dig, og du får personlig service af et hold dedikerede, lokale mennesker, der brænder for det, de laver.

Vi giver dig indblik

Via ejerlogin kan du ...

- se udlejede perioder
- selv reservere i kalenderen
- få overblik over indtjening

Det får du, når du udlejer dit feriehus gennem V∙Kysten:

Altid professionel og grundig rengøring

Lad os bare være ærlige: En god rengøring kan være relativ og derfor har vi valgt at have obligatorisk rengøring på alle feriehuse, vi udlejer. Det betyder helt konkret, at når en lejer booker et sommerhus gennem os, betaler de samtidig for professionel rengøring. 

 • En god rengøring tager den tid, den tager. Derfor har vi ikke loft på, hvor lang tid det må tage  - men vi ved præcis, hvordan slutresultatet skal være. 
 • Vi forsøger altid at sætte de samme folk på dit hus – det betyder, du får rengøringsfolk, der kender dit feriehus og lynhurtigt spotter, hvis noget ikke er, som det skal være. 
 • Vi tjekker selv ind i husene fra tid til anden. Vi stoler 110% på vores rengøringshold – men vi prioriterer stadig selv at tage ud i husene jævnligt, så vi altid har god føling med alle vores huse. 

Lejerne slipper for at tænke på rengøring, og vi ved, at rengøringen er gjort ordentligt – det sørger vores eget professionelle rengøringshold nemlig for.

Professionel fotograf tager billeder

Fotograf

Professionelle billeder

Markedsføring

Vi sørger for at dit feriehus bliver set

Kontoret i Hirtshals

Bureauet

En erfaring udlejer

Ejerlogin

Ejerportal

Et ejerlogin så du altid kan følge med

Nøgleudlevering på kontoret i Hirtshals

Personlig service

Vi tager udgangspunkt i dine ønsker

FAQ | Svar på alle dine spørgsmål om økonomi

Hvor meget kan jeg tjene på at udleje mig feriehus?

Er der flere uger i løbet af året, hvor dit sommerhus alligevel står tomt? Så kan det være en god forretning at leje det ud. Hvor meget du kan tjene, varierer – du kan tjene alt fra 1.000,- til 10.000,- om ugen på at leje dit sommerhus ud. Noget af det, der har indflydelse på prisen er:

 • Beliggenhed
 • Størrelsen på huset
 • Udstyr
 • Kvalitet
 • Årstid
 • Tilladelser til husdyr
 • Antal rådighedsuger

Når vi starter et samarbejder, er det noget, vi finder ud af sammen og skriver ned i en formidlingsaftale. Alt det her er noget, vi gør sammen. Fordelen for dig er, at vi tager udgangspunkt i dig og dit hus – og laver en skræddersyet udlejningsaftale, som du har det godt med. 

Hvornår er indtjeningen skattepligtig?

Når du lejer dit feriehus ud, skal du betale skat af en del af dine indtægter. Det kan du gøre på flere forskellige måder. Du kan enten:

 1. Vælge et fast bundfradrag (bedre kendt som 40%-reglen)
 2. Bruge et regnskabsmæssigt fradrag 

Uanset hvad du vælger, må du tjene op til 46.100,- (anno 2024) skattefrit om året, hvis du udlejer dit feriehus gennem et bureau. Bemærk at man ikke har den skattefri fordel, hvis man vælger selv at varetage udlejningen.

Er det mig eller jer, der indberetter til SKAT?

Når du lejer ud gennem V∙Kysten, indberetter vi lejeindtægten til SKAT. Det betyder, at du helt automatisk får et bundfradrag. Det eneste, du skal gøre, er at tjekke, om tallene stemmer, når din årsopgørelse fra SKAT er klar. 

40%-fradraget (bundfradraget) dækker alle de udgifter, der er forbundet med udlejning. Du skal stadig betale for den fulde ejendomsskatværdi af feriehuset hele indkomståret – og du kan ikke fradrage ejendomsskatter udover 40%-fradraget. 

Er du nysgerrig på, om dit feriehus har potentiale? Vi tager gerne ud og laver en gratis vurdering af dit hus, så du kan få en idé om, hvor meget du kan tjene på at leje det ud. 

Hvor meget skal jeg betale i provision?

Alt efter hvilket bureau, du vælger, er der stor forskel på, hvor meget du skal betale i provision – hos os er provisionen eksempelvis lav sammenlignet med de fleste andre bureauer. 

Den provision, vi tager, dækker alt lige fra praktiske forhold omkring udlejningen til markedsføring i Danmark såvel som hos vores udenlandske agenter – du skal altså ikke betale andet. Og så er vi selvfølgelig til rådighed, når du har spørgsmål, brug for hjælp eller sparring.

Har du et feriehus, du overvejer at leje ud? Lad os tage en snak

Er du nysgerrig på, om dit feriehus har udlejningspotentiale? Vi har altid tid til en snak med dig om dine muligheder – og vi tager også gerne ud og giver en gratis vurdering af dit feriehus. 

Du kan ringe til os på 5239 6252 eller sende en e-mail til [email protected] – så tager vi den derfra. Er du i området, er du desuden mere end velkommen til at stikke hovedet forbi vores kontor i Hirtshals – der er altid kaffe på kanden 😉

Se vores åbningstider her >>