Lønstrup

- nyd kulturen, naturen og det livlige handelsmiljø

Lønstrup er Nordjyllands kunst- og galleri by. Dette lille charmerende og hyggelige gamle fiskerleje er blevet et rent mekka for kunst- og kulturinteresserede. Lej et sommerhus i Lønstrup og tag på oplevelse blandt de mange muligheder, som byen tilbyder.

Lønstrup

Danmark er blandt andet kendt for sin naturskønhed og charme, men der er nogle destinationer der skiller sig særligt ud. Her er Lønstrup én af dem – Lønstrup er en malerisk kystby, der hvert år byder tusindvis af sommerhus-gæster velkommen, sommerhus-gæster som er faldet for dens unikke atmosfære, natur og oplevelsesmuligheder.

Lønstrups befolkning er gennem generationer blevet brødfødt af det vilde Vesterhav, det samme hav som nu langsomt æder sig ind på den klint som byen ligger på. Lønstrup var oprindeligt et gammelt fiskerleje, men har i dag udviklet sig til et rent mekka for kunst- og kulturinteresserede. Om sommeren summer byen af liv og feriestemning. I vinterhalvåret er det roen der tager over og fordybelse der kendetegner Lønstrup.

En tur i et feriehus i Lønstrup, er et besøg værd hele året rundt, man mærker nærvær og den uspolerede- og til tider barske natur, som er en direkte kilde til fornyet energi. Mærk solens stråler på huden en dejlig lun sommerdag, eller bliv rusket godt igennem en efterårsdag på stranden, det hele har sin egen charme.

Lønstrup er kendt for sin betagende kystlinje der strækker sig så langt øjet rækker, her finder I den flotteste hvide sandstrand og en flot strandpromenade. Under jeres sommerhus-ophold, skal I nyde en dejlig sommerdag i vandkanten med solbadning og afslapning for hele familien – lad også børnene boltre sig i de smukke klitter, der omslutter stranden.

Gå også en lang tur på strandpromenaden, denne strækker sig hele vejen til Nørlev og ud i det store sommerhus-område i Harerenden, en virkelig smuk tur.

Nogle af de træk, som hvert år tiltrækker de mange sommerhus-gæster og besøgende, er Lønstrups hyggelige atmosfære, de mange små kunstgallerier, håndværksbutikker og hyggelige cafeer og restauranter. I kan også udforske det lokale kunstnermiljø og finde unikke souvenirs som smykker, keramik og kunsthåndværk.

Lønstrup er den by i Danmark med højest koncentration af kunsthåndværkere, hvilket giver en enestående mulighed for at komme helt tæt på kunsten. Se glaspusteren forvandle det 1100 grader varme glas efter de 2000 år gamle traditioner og teknikker.
De mange keramikere i Lønstrup, har hvert deres eget udtryk. Her bruges forskellige teknikker og materialer, for netop at understrege deres egen keramik. Keramikerne drejer og brænder deres kunst i åbne værksteder, så I som feriehus-gæster har mulighed for at iagttage hvordan leret tager sin form.

Også knudedrejere, som arbejder i træ, guldsmede og smykkedesignere, som arbejder i mange forskellige materialer, stilarter og udtryk er også at finde i sommerbyen. Fælles for dem alle er, at de inspireres af naturen og på forskellig vis fortolker og omsætter gennem deres forskellige materialer.

Under jeres sommerhus-ophold skal I også nyde en lækker middag på en af byens mange cafeer og restauranter. Mange cafeer byder på hjemmelavede retter og mange af dem, lader sig inspirere af at bo nabo med havet, dette giver rig mulighed for at nyde frisk fisk og skaldyr. I finder også klassiske- og familievenlige spisesteder. I sommerhalvåret kan man nyde den unikke udendørsstemning på alle byens spisesteder, både med den enestående havudsigt eller midt i bylivet. Endvidere byder Lønstrup nu også på en enestående restaurant med en michelin-stjerne – forkæl jer selv og slå vejen her forbi under jeres feriehus-ophold.

Inden I finder tilbage til sommerhuset, bør I slutte dagen af med en lækker is, fra én af de små indbydende iscafeer.

Naturen omkring Lønstrup er også et stort trækplaster og det ideelle udgangspunkt for, som feriehus-gæster, at udforske det omkringliggende landskab. Her er rig mulighed for både til fods og på cykel, at udforske de nærliggende skove og klitplantager. Både Nordsøstien og Hærvejen går begge gennem området og er turen værd. Den nationale cykelrute ”Vestkystruten” går også gennem området og Tornby plantage byder på mountainbikeruter med masser af udfordringer, så der er ingen undskyldning for ikke også at være aktive under jeres sommerhus-ophold.

Når man bor nabo til havet, er her også en enestående mulighed for at være aktiv i vandet. Er man til surfing, kajak eller Stand Up Paddle, har man de bedste forhold her, for at springe i bølgen blå, året rundt. Havet kan forandre sig fra dag til dag, så det er med at udnytte de gode bølger, når de er der.

Drager man lidt længere mod syd, til Nr. Lyngby, er der de perfekte forhold for paragliding grundet stejlkysterne og vinden. Booke en tur under jeres sommerhus-ferie og nyd udsigten og den friske vind i kindern, mens du hænger vægtløs under skærmen.

Er man til en tur på hesteryg, er der også rig mulighed for dette. Området byder på flere muligheder for turridning på islandske heste i Skallerup og Nørlev. Den Danske Ridetur går både gennem Lønstrup, Nørlev og Kjærsgaard strand, her er der rig mulighed for at se naturen på en anden måde, både i plantager, indlandsklitter og på lange sandstrande.