Løkken

- byen med de smukke, hvide badehuse

Den charmerende kystby Løkken har noget for alle. Lej et feriehus i Løkken og lad dig forelske i byens mange muligheder. Tag familien med på Bolcheriet, hvor I kan se, hvordan de håndlavede bolcher bliver til eller nyd en dag på vandet. Løkken er især kendt for sin vandsport, livlige handelsliv og ikke mindst badehusene. Hvert år stilles 485 hvide badehuse op på stranden, og bare dét syn er et besøg værd.

Den charmerende kystby Løkken har noget for alle. Lej et feriehus i Løkken og lad dig forelske i byens mange muligheder.

Løkken er særligt kendt for sin brede, hvide sandstrand, hvor de flotte hvide badehuse står som perler på en snor hele sommeren og pryder stranden og giver et malerisk præg. Stranden er et populært udflugtsmål for både lokale og turister. Nyd en dag ved vandet, hvor der er rig mulighed for aktivitet for hele familien.

Tag en tur i bølgen blå på surfbræt eller stand-up-paddle, eller deltag i sandkonkurrencen som løber af stablen over skolernes sommerferie.
Er man interesseret i et surf-kursus, eller leje af udstyr, er der også rig mulighed for dette i området omkring den lille hyggelige strandcafé.

Havet her kan være vildt og udfordrende, hvilket tiltrækker surfere og vandsportsentusiaster fra hele verden.

Gå ud på den flotte mole hvorfra der kan fiskes eller bare nyde udsigten og den friske havluft.

Løkken Læmole blev i 2015 fornyet og renoveret, så den i dag også byder på en solskinsplads, samt skønne nye faciliteter for lystfiskerne.
Der kan fiskes fra molen hele året og der er lavet optimale forhold for fiskerne herude. Blandt andet er der mere plads til kørestolsbrugere, der er en vandhane til at skylle fiskene og gelænder med holder til fiskestangen. Fra molen fanges der primært rødspætter, torsk, makrel, hornfisk, isinger og skrubber.

På stranden finder man også de mange bunkere, en bemærkelsesværdig seværdighed for besøgende fra en svunden tid.
Bunkerne blev under Anden Verdenskrig bygget op i beton og var solidt forankret i klitterne og sandet ved stranden. De tjente som beskyttelsesrum, observationstårne og våbenlagre. I dag har de overlevet tidens tand og er nu blevet en del af det naturskønne landskab ved Løkken strand og er bestemt et besøg værd.

Udover havet som det store trækplaster, byder Løkken også på en charmerende bykerne der byder på et væld af gode restauranter, hyggelige cafeer og butikker med blandt andet tøj, isenkram, interiør og souvenirs.

Nyd solen, den afslappede atmosfære og en lækker brunch midt på Torvet, eller en dejlig is, som købes ved én af de mange is-butikker som er placeret rundt i byen.

Tag også familien med på Bolcheriet, hvor I kan se hvordan de laver de flotte håndlavede bolcher med alverdens tekst og motiver – et imponerende stykke håndværk, til slut er I måske heldige, at der vil være en lille smagsprøve.
I kan også slå kreativiteten løs hos Kreacafé Løkken – I vælger selv om der skal males på keramik eller I kaster jer ud i tekstiltryk eller smykker, det er kun fantasien der sætter grænser.

Udover de små specialbutikker der er beliggende rundt i byen, har man også gode muligheder for indkøb til sine måltider. Løkken råder nemlig også over en stor Super Brugs, hvor man finder alt hvad man har brug for, en Meny, samt Coop 365 finder man også i byen.

Sømærket er også et kendt vartegn for Løkken, som kan ses på alt fra Boncheriets bolcher til forskellige plakater. Men i gamle dage, tjente Sømærket et hele andet formål.
I gamle dage blev mange skibe ofre for Vesterhavets lunefuldhed. Derfor søsatte Det Nørrejydske Redningsvæsen og sømærkerne mellem 1884 og 1885 et projekt og påbegyndt byggeriet af 23 unikke sømærker ved Vesterhavets kystbyer. Med deres hjælp kunne man altid se præcis hvilken by, man sejlede udfor. Løkkens eget sømærke stod færdigt i 1898. Løkken fik også et nyt redningshus, med plads til spritnye redningsbåde. Sømærkerne og redningshusene forbedrede kystsikkerheden, og de mange tragiske strandinger blev snart fortid.
I dag er Redningshuset for enden af Ndr. Strandvej nedlagt, men kan nu opleves som kystfiskerimuseum.

Sammen med Sømærket og redningshuset, er også Vandtårnet og Signalmasten en del af Løkkens Skylinje.
Vandtårnet dannede tilbage i 1917 fundamentet for Løkkens vandforsyning og 175.00 liter vand blev lagret i tårnet og kunne fordeles ud til Løkkens borgere.

For foden af tårnet blev Bodil Dams Solhvervssøjle opsat i 2004. Den viser hvor solen går ned ved vintersolhverv og sommersolhverv. Løkkens borgere samles her ved årets længste og korteste dag for at fejre solen og årets gang – lige som området omkring vandtårnet og signalmasten også danner ramme for alletiders kælkebakke, når den første sne falder.

Gå også på opdagelse i Plantagen, en grøn oase i byen – her er Løkken Miniby opstillet. Denne miniatyr-version af Løkken er et imponerende stykke kunst og håndværk, der giver besøgende mulighed for at udforske byens karakteristiske træk og arkitektur i en lille skala. Blandt andet vil man kunne genkende de netop omtalte vartegn, Sømærket og Vandtårnet.
Det er et levende museum, der fejrer byens kultur og historie på en unik og fængslende måde.

Skal der fart og spænding på, så besøg Action House som er et indendørs funcenter for hele familien. Action House har åbent hele året rundt og byder blandt andet på bowling, lasergame, virtuel reality, et stort indendørs legeland, samt én af Danmarks største indendørs gokart baner med to tunneller og to kurvesving. Slut af med af nyde et dejligt måltid i restauranten.

Når mørket falder på, er det oplagt at gå en tur gennem byen og fornemme sommerstemningen. Flere steder vil der være mulighed for at opleve livemusik, så afslutningen på en perfekt dag ville være, at sidde og nyde en dejlig sommeraften til lyden af musik og glade feriegæster.

Løkken er en by i udvikling og især i byens sydlige del, skyder flere helårs- og ferieboliger op, som snart står klar til at byde endnu flere feriegæster velkommen til denne skønne feriedestination.

Blandt lokale kræfter, bliver der lagt et stort arbejde i, at lave gode aktiviteter for Løkkens gæster hele året rundt. Her kan blandt andet nævnes, Bunker Skattejagt, Vestkyst Safari, Sauna med havudsigt, Sankt Hans med stort bål på stranden, den årlige medisterfest i Super Brugsen, Løkken Mole Festival, Stort morgenbord på Torvet i Pinsen, Julemanden kommer sejlende med slikposer til børn, nytårsløb, Løkken Marathon, Kræmmermarked, Rav Safari og meget meget mere.

Endnu et stort trækplaster i Løkken, er den årlige Løkken Koncert. Denne afholdes hvert år, 2. lørdag i juli – Her indbydes der til en dag med god musik, kolde drikke og en masse glade og feststemte gæster.

Området omkring Løkken er også meget egnet til en lang vandretur langs klitterne, eller man kan udforske området på cykel. Lej en cykel efter eget ønsket hos Bike Havs Løkken, som har cykler til et hvert behov, om man er til en let citybike, eller en udfordrende tur på mountainbike – disse fås også med el :o)

Lige udenfor Løkken har man mulighed for at tage et slag golf på den flotte 18 hullers bane og 9 hullers Pay & Play bane - Banerne her er flade og udfordrende og bestemt et besøg værd.

Også en tur på Børglum Kloster kan anbefales. Børglum Kloster er en tidligere kongsgård, kloster og hovedgård, der stammer fra begyndelsen af det 12. århundrede. Bygningen i sin nuværende form er fra ca. 1220.
Klostret åbner dørene for forskellige arrangementer, udstillinger, rundvisninger og koncerter gennem hele året. Også det store Julemarked med boder i håndværk, delikatesser og julepynt skal besøges, hvis man besøger Løkken på denne tid af året.

Kort fortalt er Løkken bestemt et besøg værd for hele familien - hele året rundt, det er kun fantasien der sætter grænser for hvad man vil opleve.

God ferie 😊

 

 

Sommerhuse i Lønstrup

Sommerhuse i Nørlev

Sommerhuse i Tornby

Sommerhuse i Hirtshals

Sommerhuse i Hirtshals

Sommerhuse i Kjul

Sommerhuse i Tversted