Sommerhuse i Nr. Lyngby

– En lille perle på kanten

Leder I efter et feriehus hvor natur, fred og ro er en prioritet, er Nørre Lyngby det helt rigtige sted at nyde sin ferie. Vi har feriehuse og ferielejligheder for alle i dette smukke område og vi kan med garanti sige, at I vil elske denne del at Nordjylland, når først I har været i sommerhus i området.

Nr. Lyngby er en charmerende lille kystby mellem feriebyerne Løkken og Lønstrup. Den ligger helt ude på den stejle kyst hvor Vesterhavet og den hvide sandstrand strækker sig, så langt øjet rækker. Byen byder på et meget stort sommerhusområde, hvor gamle og nye feriehuse pryder landskabet, og det er et område i konstant positiv udvikling. Nr. Lyngby har meget at byde på året rundt og er særligt populær grundet naturen, stranden og roen. Samtidig er der ikke langt ind til byen, hvis der skal handles ind under jeres sommerhus-ferie.

Hold ferie i Nr. Lyngby året rundt

Charmen ved et ophold i et sommerhus i Nørre Lyngby skal også findes i vejret – der er ikke noget som en sommerdag ved stranden og en tur i bølgen blå, men også om efteråret og vinteren har Nr. Lyngby sin charme. Vinden er barsk og grundet de mange storme, hvor vinden presser havet op mod klitterne, forsager dette ofte skred i klitterne og havet æder en bid af skrænten – helt op til 2 meter om året. Desuden er der ikke noget som at hygge sig ved brændeovnen i sommerhuset, mens vinden rusker uden for.

Stranden er i sig selv et stort trækplaster, når man vælger at holde ferie i et sommerhus, og den hvide sandstrand strækker sig så langt øjet rækker og bliver omkranset af de stejle klitter. Nr. Lyngby råder i alt over en 9 km. lang kystlinje og her er det tilladt at køre på stranden. Hunde er også meget velkommen, men skal føres i snor. Desuden har stranden det hvide badeflag, som blandt andet symboliserer, at badekvaliteten er høj.

Her på kanten blæser der ofte en god ”vestenvind”, dette gør at der er de helt optimale forhold for aktiviteter som eksempelvis surfing. Også paragliding er området meget oplagt til, de stejle kyster og vestenvinden danner de helt perfekte rammer til at hoppe ud over kanten og nyde vægtløsheden, suset i kinderne og udsigten. Et virkelig flot syn, som også kan nydes fra dit feriehus, når de flyver langs klitterne med skærme i alle regnbuens farver.

De lokale kræfter

Mange lokale i området bruger mange kræfter hele året rundt, på at gøre området attraktivt for sommerhusgæster og store indsatser bruges på at forny sig og lokke endnu flere gæster til feriehus-området.

De lokale deler gladelig ud af historien omkring Nørre Lyngby, og der er virkelig også en del at fortælle, når man bor i den barske natur, hvor havet langsomt æder sig længere og længere ind i landet.
Lige siden 1885 har lokale her i området blandt andet kæmpet for deres kirke, som tidligere lå tæt på skrænten og man indså, at noget skulle gøres for at bevare kirken i Nr. Lyngby. Derfor blev der i starten af 1900-tallet bevilliget en ny kirke længere inde i landet og den gamle blev revet ned.
Den dag i dag, kan I stadig gå på opdagelse på den gamle kirkegård (ved siden af Fishermans Rest), hvor der stadig står gamle gravstene, som stille forvinder ned i havet.

For ganske nyligt blev det også bevilliget, at man flyttede den gamle klokkestabel ca. 20 meter længere ind i landet, for ikke at dette led samme skæbne som kirken og kirkegården.

Dét skal I opleve i jeres ferie

Begiver I jer rundt i området, skal I tage en tur omkring de nyanlagte søer. Udgravningen til søerne blev sat i gang i 2019 og da man ryddede området, der hidtil havde stået som pileeng, flettede man pilen sammen i bundter og gravede ned på nordsiden af nedkørslen til stranden, som et forsøg på at kystsikre strækningen med brugen af naturlige materialer. Denne kystsikring begynder nu at vise en positiv effekt.

Derudover anvendes der sandfodring, hvor tusindvis tons sand pumpes ud i havet for at erstatte det sand, som strømmen og stormene har ført bort.

Udgravningen til søerne gik i gang, og i dag ligger der de fineste søer, hvor der rundt om er lavet stier, bord/bænkesæt, shelterplads, bålplads og et naturtoilet til de overnattende. Hele tiden er naturen og biodiversitet tænkt ind, og turen rundt om søerne er virkelig en oplevelse.
I efterårsmånederne kan I tage fiskenettet med ned til søen, hvor der er mulighed for at fange de små haletudser og også et par svaner har lagt vejen forbi søerne.

Oplev også bunkerne fra 2. verdenskrig under jeres ophold i ét af vores dejlige feriehuse eller ferielejligheder. Under krigen anlagde tyskerne en stor radarstation i Nørre Lyngby " Luftwaffenstützpunkt Hyäne"  og langs kysten, syd for nedkørslen, ses stadig en del bunkere fra den tid og I løbet af sommeren arrangeres der jævnligt guidede rundvisninger. I dag er der opsat en udsigtsplatform med en stor kikkert, hvor radarstationen stod. Her kan I nyde udsigten og tage et kig på de mange skibe, der sejler forbi langt ude i horisonten.

Trænger I til en forfriskning efter en god travetur inden I vender snuden hjem mod feriehuset, byder Nr. Lyngby på flere muligheder, både Strandkøbmanden, Fishermans Rest og Lyngby Mølle byder jer gerne velkommen.

Efter en god dag ved stranden eller i sommerhuset, kan I slutte dagen af med at nyde en flot solnedgang på den flotte solnedgangsplads ved Strandfogedgården og nedkørslen til stranden, eller kig forbi Fishermans Rest, hvor Trompetmanden, Jørgen, spiller solen ned på sit jagthorn, på de dage hvor solen ikke er skjult bag skyerne. Dette er en smuk og højtidelig tradition som glæder alle besøgende. Holder I Sankt Hans i et sommerhus i Nr. Lyngby, vil der være stort bål med sang og taler på stranden. Dette er også en tradition, som de lokale kræfter vægter meget højt.

Under jeres sommerhus-ophold, bør I tage en tur omkring Rubjerg Knude Fyr, kun en kort køretur fra Nørre Lyngby. Fyret blev bygget i 1899, men også her har fyret fået den barske vestenvind at føle og grundet en enorm sandflugt gennem årene, var fyret kommet faretruende tæt på skrænten og med fare for at falde i havet. I 2019 bestemte man sig for, at prøve at flytte fyret. Dette blev en kæmpe event, der blev fulgt nationalt såvel som internationalt. Fyret fik ”rulleskøjter” på og succesfuldt flyttet omkring 70 meter ind i sandet.

Sommerhus-området byder altså på flere spændende udflugtsmål og har I først været i et feriehus i Nr. Lyngby, vil I helt sikkert vende tilbage hertil.