Ålbæk havn

Ålbæk havn

Ålbæk

- Charmerende havneby med fantastisk placering

Ønsker du at opleve det særlige lys i den nordligste del af Danmark? Det forstår vi godt. Ålbæk byder på smukke naturoplevelser, en charmerende havn og så har de nogle af landets bedste badestrande.

Gå på opdagelse

Ålbæk ligger på Skagen Odde, midt mellem de populære turist- og handelsbyer Skagen og Frederikshavn, og nyder derfor godt af både det særlige lys og naturen i det nordøstlige Vendsyssel. Ålbæk var tidligere et fiskerleje og byder på hyggelig og autentisk stemning i den charmerende fiskeri- og lystbådehavn. Fra havnen er det muligt at købe friskfanget fisk med hjem til aftensmaden. På begge sider af den hyggelige havn strækker de hvide sandstrande sig så langt øjet rækker. Det lave og milde vand er uden farlige revler og understrømme – perfekt for børn og deres forældre. Stranden i Ålbæk har Blåt Flag og dermed alt, hvad man som badegæst kan begære.

Ålbæks placering er et godt udgangspunkt for mange spændende dagsture. I kan tage Skagensbanen til både Skagen og Frederikshavn - en togtur på bare 20 minutter til begge destinationer.


Oplevelser for store og små

Ålbæk er en god base for oplevelser i Vendsyssel. Omkring byen er naturen helt speciel og lokker med både flade strandenge, Ålbæk Klitplantage, Råbjerg Mose og Råbjerg Mile, Europas nordligste vandremile og det tætteste, man på vores breddegrader kommer på en ægte ørken. I den hyggelige dyrepark Farm Fun tæt på Ålbæk, er der god mulighed for at møde alle de kendte danske husdyr foruden kænguruer, emuer, hængebugssvin, påfugle og mange andre. Farm Fun har desuden et stort legeland.