Tversted

- en naturperle midt i Vendsyssel

På udkig efter et sommerhus i Tversted? Det forstår vi godt. Her kan I komme helt ned i gear og stresse af, mens I bor midt i en fredfyldt oase med både skov og strand lige uden for døren. Tag på kanotur på Uggerby Å, eller gå på opdagelse i alverdens antikvitetsforretninger, gallerier og kunsthåndværkernes mekka. Her laves der nemlig keramik, glaskunst og billedkunst af lokale kunstnere. Området er også et yndet tilflugtssted for sportsfiskere, og glem naturligvis ikke at slå vejen forbi Det Blå Ishus på ved ned mod stranden i Tversted. Et absolut must for enhver besøgende.

Herunder finder du vores udvalg af sommerhuse i Tversted.

Naturlegeplads og Tversted-søerne

Lige ved Tversted-søerne finder I den hyggelige naturlegeplads mellem træerne. Her kan I lade børnene boltre sig på de mange forskellige aktiviteter som gynger, svævebane og forhindringsbane. Bagefter kan I gå langs de skønne ruter i skoven mellem søerne og i skoven. Legepladsen og skovsøerne er et besøg værd på alle årstider, og der er gode muligheder for at tage på en dejlig skovtur med bålplads og flere grillsteder. Der er en stor parkeringsplads forbundet med legepladsen, hvilket gør den let tilgængelig.

Mekka for lystfiskeren

Omkring Tversted er der gode muligheder for lystfiskeri, så et sommerhus i Tversted vil være en oplagt destination for lystfiskeren. Læg for eksempel vejen forbi Tversted Lystfiskersø, som er en 10.000 m2 stor fiskesø, som byder på regnbueørred, aborrer, karper og ål.

Løbe eller gårute i området

Er du til strand, trail, skovveje, grusveje og asfalt, så har vi den perfekte løbe -gårute til dig. Vi har lavet en rute klar som kan downloade her; 

  • 7,6 km løbe eller gåruteRuten starter ved p-pladsen lige før stranden og starter med en dejlig 3 km. lang tur på stranden. 

Sommerhusferie i Tversted

Kører eller går du direkte gennem landsbyen, så kommer du til en af vestkystens bedste sandstrande. Her møder du Skagerrak, de høje klitter, brede vidder, den lange strand med det blændende hvide sand - det oplagte sted for en vellykket sommerhusferie.
Den hvide sandstrand er et yndet udflugtsmål for sommerhus-gæster – lad børnene lege i vandkanten og klitterne, og lad hunden køle sig ned i det friske hav.

Er du I sommerhus i Tversted, vil du måske blive overrasket over, at bilerne må køre og parkere på stranden og fra sidst i juni til midt august sørger Trygfonden for badesikkerheden på stranden via deres badetårn. Ved bådhuset i Tversted finder I gode informationer omkring badevandskvaliteten, naturen ved stranden og diverse praktiske informationer. Her vil I også finde gode toilet- og parkeringsforhold.

Året rundt er der mange besøgende på stranden, enten for at nyde en dejlig, varm sommerdag ved vandet og bade i bølgen blå, eller en god travetur på en efterårsdag, hvor vinden bider i kinderne, og bølgerne kaster det hvid skum op mod klitterne – hver årstid har sin charme, og stranden forandrer sig hele tiden herefter. Med andre ord er et ophold i ét af vores feriehuse i Tversted et besøg værd, hele året rundt.

Tversted har et stort og trofast antal besøgende hvert år, som elsker byen for de betagende solnedgange, stranden, kunsten, jazzen og den ægte feriestemning, som man oplever i et sommerhus i Tversted. Her finder I en stemning af ro, afslappethed og overskud til at nyde livet, som både lokale, turister og sommerhus-gæster nyder godt af.

Når I er kommet godt på plads i jeres feriehus, kan I søge mod centrum af Tversted, hvor I finder små hyggelige butikker, restauranter og cafeer. Smag på de lokale delikatesser og gå på opdagelse i alverdens antikvitetsforretninger, gallerier og kunsthåndværksbutikker.
Området er et mekka for kunst- og kunsthåndværksinteresserede – her laves både keramik, glaskunst og billedkunst. Det specielle lys omkring Tversted, har gennem tiden tiltrukket mange kunsthåndværkere til egnen – I vil finde mange kunsthåndværkere og gallerier i og omkring Tversted.

I kommer heller ikke udenom at skal smage på isen ved et af de mange ishuse, som Tversted også er meget kendt for. Ishusene er trækplaster for både lokale og turister i sommermånederne. De kæmper om det bedste udvalg, og ikke mindst den hvide guf er svær at stå for.

Tversted er også et yndet tilflugtssted for mange sportsfiskere, både erfarne fiskere og nybegyndere besøger gerne området, som byder på flere fiskeriområder.
En af de mest populære former for fiskeri i området er kystfiskeri, hvor fiskere kaster deres liner ud fra stranden eller klitterne. Her kan man fange en række forskellige fiskearter, herunder skrubber, sild, hornfisk og fladfisk. Det er en afslappende måde at tilbringe tid ved vandet og nyde den storslåede natur, og vi oplever, at mange feriegæster kombinerer ferien i et sommerhus i Tversted med lystfiskeri. Også flere andre gode fiskepladser i nærliggende søer og åer er at finde i området, samt mulighed for dybhavsfiskeri med lokale og erfarne skippere. Vi hjælper gerne ved spørgsmål hertil i forbindelse med jeres ferie i et af vores feriehuse.

Under jeres ophold i feriehuset, er der I området omkring Tversted også rig mulighed for at gå på opdagelse i de mange nærtliggende attraktioner. I kan blandt andet udforske Nordjyllands ældste klitplantage, som kun ligger en kort køretur fra vores feriehuse. Her kan man gå tur om de flotte Tverstedsøer, overnatte i shelters og besøge Danmarks sidste fungerende stokmølle.

I klitplantagen finder I 3 afmærkede vandre- og cykelruter, en stor naturlegeplads, et madpakkehus, grillpladser og udsigtstårne. Fra klitplantagen finder I også en sti der fører direkte ned til stranden. Klitplantagen har året rundt et stort antal besøgende og grundet de mange gode faciliteter, er klitplantagen også samlingspunkt for mange familie- og skoleudflugter. Hunde er også velkommen i Klitplantagen, disse skal føres i snor. De er dog også velkommen til at slå sig løs i den indhegnede hundeskov, så længe man har dem under kontrol.

Stokmøllen ”Østerklit” er beliggende midt i klitterne i Tversted Klitplantage. Laden er opført i genbrugsmaterialer som blandt andet skibstømmer og en skibsmast. Stokmøllen er den sidste fungerende stokmølle i Danmark og ved specielle lejligheder kan man se møllen male, som i gamle dage, den er et must at besøge under jeres sommerhus-ferie i Tversted.

En anden god aktivitet under jeres feriehusophold er at tage en familietur i kano på Uggerby Å. Her bestemmer I selv, om I vil leje kanoen på timebasis, eller I vil på en længere tur ud at nyde den ægte danske natur. En kanotur kan anbefales for hele familien.

Langs den 66 km lange å, er der også mulighed for at fiske på markerede steder – Uggerby å byder nemlig på havørred fiskeri i verdensklasse. Der er også ved åen etableret en handikapvenlig fiskeplatform.

På grund af de mange fisk i åen, har det været nødvendigt at bygge en fisketrappe, som er placeret ved Bindslev Gl. Elværk. Her har fiskene mulighed for at springe fra bassin til bassin og man kan være heldig at se fiskene springe i fiskenes opgangstider.
Fisketrappen ved Bindslev er en af Nordeuropas smukkeste og bedste fisketrapper og har et rigt fiskevand med både laks og ørreder, den er virkelig et besøg værd.

Er man til musik og kulturoplevelser, er Tversted også det helt rigtige sted at booke et feriehus. Der er nemlig lagt mange kræfter i at stable forskellige tilbud på benene, som lokker endnu flere besøgende til – sommerhusgæster såvel som lokale. Her kan blandt andet nævnes Jazzy days, som finder sted hvert år i uge 42. Her vil hele byen summe af jazzede toner, og man har mulighed for at opleve jazzen helt tæt på under sit ophold i et feriehus. Et andet musiktilbud er Tannisbugtscenen, som hvert år danner rammen for et skønt musikprogram med mange forskellige musikere.

Oplev også Tversted Bjærgelaug, en aktiv forening som for flere hundrede år siden byggede fladbådende. Fladbådene blev brugt til at ro ud til de store skuder der kom fra Norge med varer, men som ikke kunne komme helt ind til kysten. Bådene bliver stadig vedligeholdt af foreningen og vedligeholder traditionen om at ro den ud til ankerpladsen for de store skuder. Tillader vejret det, kan man komme med på sådan en tur.

I kan også opleve en guidet bunkertur, hvor I kommer rundt om det store kononbatteri ”Stützpunkt Tverstede”. Her vil der være mulighed for at komme gennem stort set hele fæstningsområdet, hvor der ses kanonstillinger og mandskabsbunkere, samt tage en tur ned i ildlederbunkeren. Der er mange større og mindre bunkere, løbegrave og tyske efterladenskaber fra krigen det store infanteriområde, hvor de tyske hærsoldater var placeret. Der er mulighed for at se eksempler på forsvaret af batteriet mod landsiden.

Alt i alt er der masser af spændende udflugtsmuligheder i kort afstand fra dit feriehus i Tversted.

Vil I have en anderledes og imponerende oplevelse under jeres ophold, så tag en tur på Ørnereservatet i Tversted. Her kan I komme helt tæt på himmelrummets konger – ørnene. Her har I muligheden for at opleve ørnene på tætteste hold. De dygtige falkonerer byder på demonstrationer i ørnens fantastiske kunnen og både til fods og på hesteryg, danner de rammen for at I som gæster får en enestående oplevelse af rovdyret i den smukke natur.

Når besøger Tversted, er det også et must, at I tager en tur helt op til det nordligste – Skagen. Her er der mange spændende steder at udforske, en hyggelig gågade med masser af butikker, gode og hyggelige cafeer og restauranter. Tag på havnen og fornem den hyggelige atmosfære, nyd udsigten ved vippefyret og tag gåturen hele vejen ud Grenen, hvor Skagerrak og Kattegat mødes og får bølgerne til at skvulpe sammen.

Med et sommerhus-ophold i Tversted, har I de bedste rammer for at skabe den helt perfekte ferie for hele familien.